Historie a současnost dětských táborů v Moravských Budějovicích - Berková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na historii a současnost dětských táborů v Moravských Budějovicích a organizace pracující s dětmi, které tyto tábory organizují. Cílem práce je zhodnotit a porovnat vybrané tábory na základě místa pobytu, ceny, délky pobytu atd. Srovnány jsou tábory farní, skautské, integrované a odborné. U jednotlivých táborů je nastíněn program, plánování, organizace tábora v současnosti a popsán je i jejich historický vývoj.
The history and the present of childern's camps in Moravské Budějovice
Keywords: volný čas; letní dětský tábor; hra; táborový program; leisure; summer camps; play; camp program