The challenges of multilingual and intercultural team collaboration. A case study of KAM organization. - Boszczyková, Iva (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá výzvami interkulturní a vícejazyčné týmové spolupráce na příkladu křesťanské neziskové organizace Křesťanská akademie mladých (KAM). Kvalitativní řízené rozhovory s jejími americkými pracovníky byly použity ke sběru dat, která poskytla informace o různých aspektech interkulturní a vícejazyčné týmové spolupráce, jako jsou výzvy, komunikace, vícejazyčnost a interkulturalita v organizaci. Následně byla k vyhodnocení dat použita kvalitativní obsahová analýza, která vedla k závěru, že jednou z největších výzev pro americké pracovníky této organizace je čeština. Z hlediska dlouhověkosti, kvality práce a života v České republice je nesmírně důležité naučit se český jazyk.
The challenges of multilingual and intercultural team collaboration. A case study of KAM organization.
Keywords: týmová spolupráce; multikulturní týmy; interkulturalita; mnohojazyčnost; kultura; komunikace; výzvy; druhá kultura; team collaboration; multicultural teams; interculturality; multilingualism; culture; communication; challenges; second culture