Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu - Tichá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma této bakalářské práce je ''Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu''. Cílem práce je daňová optimalizace zaměřená na DPFO u konkrétního podniku. A snahou je nalezení nejvhodnější možné varianty výpočtu daňové povinnosti, vedoucí k minimalizaci té dosavadní. Práce je rozdělena na dvě části - část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje základní pojmy související s daní z příjmů fyzických osob. Praktická část obsahuje popis podnikatelského subjektu, vlastní výpočty daně a zhodnocení a vybrání nejvhodnější varianty pro výpočet daňové povinnosti.
Tax Optimalization of The Business Subject
Keywords: daňová optimalizace; daň z příjmů fyzických osob; základ daně; sazba daně; daňová povinnost; tax optimalization; individual tax rate; tax base; income tax rate; tax liability.