Vegetativní množení střevičníků ( Paphiopedilus spp. ) in vitro - Roule, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce představuje počáteční etapu studia množení střevíčníků (Paphiopedilum sp.), jehož cílem je posouzení vhodnosti různých typů médií a kultivačních podmínek pro vegetativní množení vybraných druhů rodu Paphiopedilum v kultuře in vitro. Tato bakalářská práce obsahuje literární přehled o druzích použitých při pokusu, popis metodiky, výsledky a diskusi čtyř předběžných pokusů.
Vegetative propagation of selected Paphiopedilum species in vitro
Keywords: TDZ; Paphiopedilum villosum; Paph. niveum; Paph. glaucophyllum; Paph. charlesworthii; TDZ; Paphiopedilum villosum; Paph. niveum; Paph. glaucophyllum; Paph. charlesworthii