Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku - Kohoutová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo vytvořit systém finančně ekonomického hodnocení na konkrétní firmě. Nejprve byla provedena běžná finanční analýza. Tato analýza také zahrnovala srovnání CF a zisku a vyčíslení indexů finančního zdraví. Tato analýza byla doplněna modelem EVA. K zjištění, zda byl nákup podílů dceřiných společností přínosný, byla počítána analýza vícekriteriálního hodnocení variant. Tato analýza byla nahrazena jednodušším a objektivnějším výpočtem čisté současné hodnoty. Použila jsem všechny výše uvedené metody k interpretaci finanční situace společnosti.
Creation and application of financial and economic evaluation of a selected company
Keywords: Kamír; dceřiná společnost; finanční analýza; vícekriteriální hodnocení variant; čistá současná hodnota.; Kamír; subsidiaries; financial analysis; multi-criteria evaluation of alternatives; net present value.