Systém pro rozpoznávání tišteného písma - Hanzlík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá návrhem systému pro rozpoznání tišteného textu (OCR), který pro rozpoznávání písmen používá neuronovou sít. Neuronová sít je implementována za pomoci programu RapidMiner. Pro rízení neuronové síte jsou použity procesy vytvorené programem RapidMiner. Tyto procesy jsou spoušteny prímo z java aplikace. RapidMiner je implementován do java aplikace a za pomoci jeho knihoven je z java aplikace prímo spoušten.
Character recognition system
Keywords: OCR; optický; znak; rozpoznání; neuronová sít; RapidMiner; OCR; optical; character; recognition; neural network; RapidMiner