Fondy doplňkového penzijního spoření v rámci důchodového systému v ČR - Machová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematiku spojenou s důchodovým systémem v ČR a hodnotí vliv penzijní reformy na tento segment trhu. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku důchodových systému, historii a současný vývoj penzijního systému v ČR. Dále popisuje transformované a účastnické fondy a vysvětluje jejich vznik. V praktické části porovnává strategii a výnosy penzijních společností působících na území České republiky. Penzijní společnosti jsou hodnoceny na základě počtu účastníků včetně jejich vkladů a počtu nabízených fondů, které jsou hodnoceny na základě jejich výnosnosti a rizika. V závěru práce je vyhodnocena nejlepší penzijní společnost na základě metody jednoduchého součtu pořadí.
Funds of the Supplementary Pension Savings in the Pension System of the Czech Republic
Keywords: Důchodový systém; penzijní reforma; penzijní spoření; penzijní společnost; penzijní fondy; pension scheme; pension reform; pension savings; pension companies; pension funds