Molekulární charakterizace nového fotosyntetického kmene prvoků z korálů - Cihlář, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2010)
Pomocí metod molekulární biologie byl charakterizován nový kmen fotosyntetických prvoků z korálu s cílem zjistit jeho fylogenetickou pozici. Ze zjištěných dat vyplývá, že izoláty Rm11-26 jsou stejně jako Chromera velia blízké příbizné parazitům z kmene Apicomplexa, a tvoří nezávislou skupinu.
Molecular characterization of novel photosynthetic protozoan phylum from corals
Keywords: fylogenetická analýza; nový fotosyntetická alveolát; phylogenetic analysis; novel photosynthetic alveolate