Hluk na farmách pro odchov brojlerů a jeho šíření do okolního prostředí. - Tůma, Marek (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce na téma "Hluk na farmách pro odchov brojlerů a jeho šíření do okolního prostředí" bylo zjistit, jakým způsobem ovlivňuje hluková zátěž okolí dvou vybraných farem pro chov brojlerů. Pomocí opakovaného měření a následnou analýzou zjištěných hodnot hlukové zátěže bylo zkoumáno, zda-li dochází k dodržování příslušné legislativy i ostatních norem. Výpočty ekvivalentních hladin akustického tlaku pak sloužily k vzájemnému porovnání vybraných případů a také k jejich následnému zhodnocení.
Noises on farms for breeding broilers and its spreading to surrounding neighbourhood
Keywords: hluk; ekvivaletní hladina akustického tlaku; brojler; zátěž; noise; equivalent level noise; broiler; ballast