Tělesná zdatnost a zájem o pohybovou aktivitu venkovské mládeže ve věku 9 - 12 let v okrese Český Krumlov - Čarek, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce zkoumá tělesnou zdatnost a pohybovou aktivitu venkovské mládeže v rozmezí 9 12 let. Teoretická část práce se zaměřuje na měření somatických dat, testování pohybové výkonnosti v souladu s manuálem Unifittestu, kterého se zúčastnilo 60 žáků z plně organizované Základní školy Chvalšiny a 46 žáků málotřídní Základní školy Kájov. Získaná data byla zpracována pomocí tabulek a grafů. Následně byly porovnány výsledky naměřených hodnot na plně organizované škole s výsledky naměřenými na málotřídní škole. Hodnocením získaných dat bylo zjištěno, že pubescenti na málotřídních školách dosahují lepších výsledků, než na školách plně organizovaných.
Fitness and Interest in Physical Activity of Youth (9 - 12 aged) Living in the Countryside
Keywords: pohybová aktivita mládeže; plně organizovaná základní škola; málotřídní škola; Unifittest; youth's physical activity; fully organized basic school; semi organized school; Unifittest