Fotochemická tvorba nízkomolekulárních organických kyselin - Kovaříková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou a kinetikou tvorby meziproduktů fotochemického rozkladu přírodních organických látek v povrchových vodách v důsledku slunečního záření v systému neovlivněném bakteriemi, a to s využitím HPLC separace. Popisuje také vliv různých faktorů, jako jsou pH a stáří DOM (rozpuštěné organické látky), na průběh těchto reakcí.
Photochemical formation of the low-molecular-weight organic acids
Keywords: fotochemické reakce; kinetika meziproduktu; povrchové vody; organické kyseliny; photochemical reaction; kinetics of intermediate; surface water; organic acids