Evaluace pohybu obyvatel v migračním regionu města Jindřichův Hradec - Milaberská, Silvie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením mobility obyvatel na území migračního regionu města Jindřichův Hradec ve sledovaném období 1992-2012. Zdrojem dat je Anonymizovaná databáze migrace obyvatel Jihočeského kraje. Cílem práce je analýza pohybu obyvatel na území migračního regionu města Jindřichův Hradec, tzn. sledování směrů migrantů v tomto regionu. Neméně důležitou součástí práce je i vymezení migračního regionu města Jindřichův Hradec. Na základě prostudované literatury se práce věnuje i reprezentativnímu výběru prací autorů, kteří se zabývají tématem pohybu obyvatel a urbanizačními procesy, dále vybraným pojmům a vývoji těchto procesů.
Evaluation of population mobility in the migration region of the city Jindřichův Hradec
Keywords: pohyb obyvatel; migrační region; Jindřichův Hradec; urbanizační procesy; intenzita migrace; population mobility; migration region; Jindřichův Hradec; urbanization processes; migration intensity