Srovnání konceptů práce křesťansky orientovaných a sekulárních terapeutických komunit pro uživatele drog v České republice - Zimčík, Milan (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce srovnává křesťansky a sekulárně orientované koncepty, nosné myšlenky a práci s uživateli drog ve 4 českých terapeutických komunitách. Práce má 2 části a to teoretickou a praktickou. Část teoretická vymezuje pojmy a představuje dvě křesťansky orientované komunity a dvě sekulárně orientované komunity. Praktická část se zaměřuje na zpracování rozhovorů se čtyřmi vedoucími pracovníky terapeutických komunit a následnou diskusi.
Comparison of the Working Schemes/Concepts of Christian based and Secular Therapeutic Communities for Drug Users in the Czech Republic
Keywords: křesťanství; sekularita; terapeutická komunita; psychoterapie; metody; hodnoty; nábožensko-filosofické systémy; duchovní služba; Christianity; secular; therapeutic community; psychotherapy; methods; values; religious-philosophical systems; spiritual service