Podnikatel v očích veřejnosti - Kovařík, Michal (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce prezentuje názor na osobu podnikatele a také stereotypy v uvažování o ní. Práce taktéž obsahuje popis veřejného mínění o vztahu podnikatele k morálce. V teoretické - rešeršní části jsou definovány základní pojmy, kterými jsou: kapitalismus volné soutěže, podnikání, podnik a zisk. Práce též využívá archivu Sociowebu pro diskusi s výsledky získanými dotazníkovým šetřením, popsaným včetně metodologie v praktické části práce. Na konci práce je obsažena návrhová část, v níž je uvedeno několik doporučení, jak zlepšit obraz podnikatele v očích veřejnosti.
Entrepreneur in the Public View
Keywords: dotazník; Písek; podnik; podnikatel; podnikání; sociologie; veřejné mínění; výzkum; entrepreneur; enterprise; Písek; public view; research; sociology; stereotypes of thinking; questionnaire