Název tématu: Projekt "Praktické činnosti jako prostor rozvoje sociálních kompetencí žáka primární školy" - Meškanová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou a možnostmi rozvoje sociálních kompetencí žáka primární školy v rámci vyučovacího předmětu Praktické činnosti. Jsou zde prezentovány výchovně vzdělávací projekty a jejich využití v edukaci. Hlavním cílem těchto projektů je rozvíjet dětskou osobnost po všech stránkách a přispívat k rozvoji dětské empatie a prosociálního chování. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. V první části jsou zpracovány teoretické poznatky týkající se jak formování dětské osobnosti, RVP, tak i problematiky projektové výuky. Druhá část se zabývá samotnými návrhy projektů a jejich realizací ve školní výuce.
Project " Practical activity like place for progresing social competence of schoolchild in primary school."
Keywords: Projektové vyučování; primární škola; technika; Project education; primary school; technology