Řízení lidských zdrojů ve veřejné správě - Hadravová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo na základě průzkumu zhodnotit stávající situaci v oblasti řízení lidských zdrojů ve veřejné správě. Předmětem zkoumání byl jeden orgán státní správy a dva orgány územní samosprávy. Jako základní výzkumná metoda byl použit dotazník. Dotazník vyplnilo celkem 106 respondentů. Data byla vyhodnocena zvlášť pro každou organizaci s cílem odhalit situaci v řízení lidských zdrojů. Na základě výsledků lze říci, že úředníci obecně jsou spokojeni s pracovním zařazením i finančním ohodnocením. Jako nepříjemné faktory se v některých situacích jeví kontakt s veřejností a stresové situace. Avšak jisté rezervy jsou v informovanosti a vzdělávání u všech pracovníků. Vedoucím pracovníkům lze doporučit, aby věnovali větší pozornost právě vzdělávání a motivaci svých podřízených.
Human Resource Management in Public Administration
Keywords: Veřejná správa; řízení lidských zdrojů; vedoucí pracovníci; analýza faktorů; Public administration; human resource management; chief employees; analysis of factors