Využití naučné stezky Stožecká skála ve výuce přírodovědy a vlastivědy - Švůgrová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou přírodovědných a vlastivědných exkurzí po Stožci a jeho okolí. Jsou v ní navrženy 3 exkurze - Přírodovědná a vlastivědná exkurze po naučné stezce Stožecká skála, Exkurze do geologické expozice ve Stožci a Exkurze do informačního střediska a střediska ekologické výchovy ve Stožci. Exkurze jsou určeny žákům 4. a 5. ročníků základních škol a jsou doplněny pracovními listy. Jejich cílem je prohloubit a upevnit vědomosti a znalosti žáků.
The utilization of the Stožecká rock educational pathway for natural history teaching
Keywords: naučná stezka Stožecká skála; geologická expozice Stožec; informační středisko a středisko ekologické výchovy Stožec; nature trail Stožecká skála; geological exposition in Stožec; Information Center and the Centre of environmental education