Rozbor a komparace číselného značení ocelí dle ČSN, EN a ISO - Bastl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá rozdělením a označováním ocelí. Analyzuje v současné době platné a nejpoužívanější systémy označování ocelí v EU v kontextu s normami přebíranými a používanými v různých průmyslových odvětvích a podnicích v České republice. V úvodní části je popsáno rozdělení ocelí. Nejobsáhlejší střední část je věnována rozboru u nás nejpoužívanějších způsobů označování ocelí. Závěr práce provádí srovnání jednotlivých způsobů značení.
Analysis and comparison of numerical marking of steel according to ČSN, EN and ISO
Keywords: oceli; označování ocelí; steels; designation for steels