Interdependence indikátorů trhu práce a sociálního subsystému - Salavová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je charakterizovat vztah mezi ukazateli trhu práce (zejména nezaměstnaností nebo ekonomickou aktivitou) a vybranými ukazateli sociálního subsystému - sociálním pojištěním (podpora v nezaměstnanosti) a státní sociální podporou (testovanou v závislosti na výši příjmu).
interdependence indicators of labor market and social subsystem
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; sociální politika; stání sociální podpora