Systém řízení kvality ve vybraném podniku - Andrlíková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem diplomové práce byl systém řízení kvality ve vybraném podniku. Jednalo o společnost Motor Jikov Fostron, a. s. České Budějovice. Cílem diplomové práce byla nejen analýza současného stavu, ale také na základě provedeného zkoumání navrhnout doporučení, která by přinesla další zlepšení. Navrhnout zlepšení pro tak detailně propracovaný systém kvality je velmi složité. I z tohoto důvodu se navržená doporučení týkají především nových požadavků v rámci revidované normy ISO 9001, dle které je společnost certifikována. Základem pro zpracování praktické části této práce bylo prvotně studium odborné literatury související s kvalitou. Následně probíhaly rozhovory s manažerem kvality vybrané společnosti, pozorování a analýzy poskytnutých dokumentů. Všechny zvolené metodiky přispěly k tomu, aby mohla být zpracována tato diplomová práce. Současný systém kvality je zpracován velmi dobře. Společnost zaměstnává vysoce kvalifikované zaměstnance, kterým umožňuje další rozvoj, a kteří mají při práci k dispozici moderní technické prostředky. Společnost si uvědomuje, že propracovaný a stabilní systém kvality je v dnešní konkurenční době rozhodujícím faktorem. Ve zkoumaném systému kvality nebyly zjištěny žádné velké nedostatky.
The quality management system in selected company
Keywords: kvalita; normy; neustálé zlepšování; bezpečnost; životní prostředí; quality; standards; continuous improvement; safety; environment