Vliv rekombinantního toxinu Cry 3Aa na vývoj Spodoptera littoralis - Husáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřená na srovnání účinku rekombinantního a přírodního Bacillus thuringiensis Cry3Aa toxinu na vývoj necílového hmyzu Spodoptera littoralis (Lepidoptera, Noctuidae). Housenky Spodoptera littoralis byly chovány na umělé potravě Premix s přídavky toxinů o koncentraci 8 ppm. Byly zaznamenávány následující parametry: hmotnostní přírůstky larev, hmotnost kukel, délka 5. a 6. larválního instaru, délka stádia předkukly a kukly, počet nakladených vajíček a počet vylíhnutých larev. Ze získaných dat byla vypočtena využitelnost potravy (ECI) a sestaveny růstové křivky. Významný účinek žádného z toxinů nebyl prokázán.
Effect of recombinant toxin Cry3Aa on development of Spodoptera littoralis
Keywords: Bacillus thuringiensis; Cry3Aa; Spodoptera littoralis; umělá potrava; Bacillus thuringiensis; Cry3Aa; Spodoptera littoralis; artificial diet