Výroba krmných směsí pro hospodářská zvířata - Trojan, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Krmivářský průmysl v České republice má dlouholetou historii. Objem výroby krmiv ovlivňuje spotřebitelská poptávka finálních výrobků a cenový vývoj krmných směsí a komodit ovlivňuje sklizeň zemědělských komodit z předchozího marketingového roku. Pro nákup surovin potřebných ve výrobě krmných směsí platí technické normy a pro výrobu samotnou stanovuje podmínky zákon o krmivech č. 91/1996 Sb. a Vyhláška č. 295/2015 Sb. Důležitým faktorem ve výrobě je fungující výrobní proces, který je pravidelně kontrolován, jak interně tak patřičným ústavem. Kontrolu rizik a ohrožení bezpečnosti potravin a krmiv uvedených na trh monitorují preventivní systémy HACCP a RASFF.
Production of feed mixture for livestock
Keywords: Krmivářský průmysl; kontrola rizik; legislativa; suroviny; technické normy; výroba krmných směsí; výrobní proces; zemědělské komodity.; Feed industry; control of risks; legislation; raw materials; technical standarts; production of compound feeds; production proces; agricultural commodities.