Projektová metoda v hodinách občanské výchovy - Číhalová, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
Magisterská diplomová práce se zabývá projektovou metodou v hodinách občanské výchovy. Cílem práce bylo nalézt místo této metody ve výuce občanské výchovy na základní škole. Práce je rozdělena na dvě části. V první části jsem se zaměřila na teoretická východiska projektové metody, její historický vývoj a současné pojetí, přičemž jsem se pokusila nastínit i postavení občanské výchovy na základní škole. Ve druhé části práce se zabývám již možnostmi, jak lze uspořádat učivo občanské výchovy podle projektové metody. V této části jsou tedy uvedeny návrhy vlastních projektů a vlastní realizace jednoho vybraného projektu.
The project method in civics lessons
Keywords: základní vzdělávání; vyučovací metody; projekt; projektová metoda; projektová výuka; občanská výchova; elementary education; teaching methods; project; project method; project teaching; civics