"Krajem Šumavy" - Jůzová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se nazývá ?Krajem Šumavy?, zabývá proměnami Šumavy v díle českých výtvarných umělců a prezentací osobních a tvůrčích přístupů k realizaci vlastní tvorby. Má dvě části. V teoretické části je uvedena historie a zeměpisné rozložení Šumavy, dále se mluví o díle umělců ovlivněných Šumavou v období od 19. století do 80.let 20. století. Praktická část obsahuje grafické listy zpracované klasickými technikami linorytem a suchou jehlou.
?THROUGH THE BOHEMIAN FOREST?
Keywords: Šumava; grafika; linoryt; suchá jehla.; Bohemian Forest (called Šumava in Czech); Graphics; Linocut; Drypoint