Přístupy ke kalkulaci nákladů ve zvolené společnosti - Pyroutková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce zhodnotila systém kalkulace ve zvolené společnosti. Na dvou vybraných výrobcích byly aplikovány dva přístupy pro výpočet kalkulace. Byla doporučena kalkulace s režijní přirážkou dle nákupních cen vybraných výrobků. Ceny sledovaných výrobků byly porovnány s cenou konkurence. Závěrem bylo doporučeno opatření pro snížení nákladů firmy.
approaches to the calculation of the selected company
Keywords: kalkulace nákladů; přístupy ke kalkulaci; cost calculation; methods for calculating