Ženy na rodičovské dovolené a jejich příprava na návrat na trh práce - Drábiková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou žen na rodičovské dovolené ve vztahu k jejich pracovnímu uplatnění po jejím ukončení. První část práce je zaměřena na teoretická východiska - vysvětlení základních pojmů - mateřská a rodičovská dovolená, institucionální nabídka péče děti, trh práce a představení navrhovaných reforem v oblasti snadnějšího slaďování rodičovských a pracovních rolí. Další část tvoří deskripce výzkumu, který byl se ženami na rodičovské dovolené proveden. V poslední části se nachází shrnutí výsledků.
Women on maternity leave and their return to employment market
Keywords: rodina; mateřská dovolená; rodičovská dovolená; zaměstnání; trh práce; family; maternity leave; parental leave; career; labour market