Dílo Hanuše Bonna - Mikolášková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat osobností Hanuše Bonna a jeho tvorbou. Důležitou kapitolou mé práce bude metodologická část, kde se skrze Fikční světy lyriky od M. Červenky pokusím teoreticky zpracovat teorii fikčního světa a fikčních subjektů v lyrice. Dále se zaměřím na život a dílo Hanuše Bonna, krátce též na jeho korespondenci, na dobový kontext, ze kterého jeho dílo vyrůstá a kterým je ovlivněno. Poté se pokusím o analýzu jeho poezie z hlediska významového, tématického, formálního, pokusím se nalézt zlomy v jeho tvorbě a krátce se zaměřím též na jeho překlady poezie primitivních národů.
Poetry of Hanuš Bonn
Keywords: Hanuš Bonn; Fikční světy lyriky; korespondence; dobový kontext; Hanuš Bonn; Fikční světy lytiky; correspondence; period context