Podniková kultura v různých firmách - Mrázová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnání různých podnikových kultur a specifikace rozhodujících faktorů podnikové kultury podniku v souvislosti se strategií podniku v oblasti řízení lidských zdrojů. V práci analyzuji kulturu vybraných podniků pomocí kvantitativních metod formou dotazníku a z výsledků jsem vyhodnotila závěry o stavu podnikové kultury v jednotlivých podnicích. Výzkum byl prováděn v české a irské restauraci, a zároveň na základní škole.
Corporate culture in different companies
Keywords: podniková kultura; strategie řízení lidských zdrojů; porovnání české a zahraniční podnikové kultury; corporate culture; strategy in human resources; comparism of czech and foreign corporate culture