Role vybraných prvků výchovy prožitkem v profilaci pedagoga volného času - Ceeová, Justina (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá přínosem výchovy prožitkem pro osobnostní rozvoj pedagoga volného času v rámci jeho profesní přípravy. Na základě teoretického zkoumání některých zásadních prvků výchovy prožitkem (dobrodružství, sebe-zkušenostního učení, cílené zpětné vazby) a klíčových kompetencí osobnosti pedagoga volného času potvrzuje přínos výchovy prožitkem pro rozvoj osobnosti. Zároveň charakterizuje, v čem tento přínos konkrétně pro pedagoga volného času spočívá. Ve svém závěru se práce zabývá otázkou, proč by měl být prostor pro rozvoj osobnosti také na vysokých školách.
The Role of Some Components of Experiential (Experience Based) Education in Leisure Educator's Profilation (Formation)
Keywords: výchova prožitkem; zážitková pedagogika; sebezkušenostní učení; pedagog volného času; klíčové kompetence; profilace; osobnost; rozvoj; výchova; experiental education; self-experience leasing; free time pedagogue; key kompetences; profile; personality; development; education