Hodnocení technologické linky pro sklizeň a zpracování lisované píce a slámy k energetickým účelům v podniku zemědělské prvovýroby (do 100 ha z.p) Hodnocení linky, náklady na výrobu pelet, výhřevnost, spotřeba el.energie. - Mimra, Michal (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá popisem vlastností, úpravou a zpracováním bi-omasy do formy tuhého tvarovaného biopaliva. Součástí práce je ekonomic-ká rozvaha výroby tvarovaných biopaliv a doporučení pro návrh peletovací linky na výrobu alternativních pelet.
Rating technological lines for harvesting and processing of compressed forage and straw for energy purposes in the business of agricultural production (up to 100 ha of agricultural land) Ratings lines, the cost of production of pellets, calorific value, consumption.
Keywords: peletování; pelety; zpracování biomasy; výrobní linka; Keywords: pelleting; pellets; biomass processing; production line