Analýza vegetace a růstových parametrů druhu Dryas octopetala na transektu v arktické tundře na Špicberkách - Bartošová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci se pokouším popsat variabilitu vegetace na výškovém gradientu ve vysokoarktické tundře na Špicberkách a dendrochronologické charakteristiky zakrslého keříku Dryas octopetala. Experimenty probíhají v zátoce Petunia (centrální část ostrova Spitsbergen, Svalbard).
Vegetation analysis and growth characteristics of Dryas octopetala on transect in Arctic tundra of Svalbard
Keywords: vegetace; tundra; Dryas octopetala; dendrochronologie; výškový gradient; vegetation; tundra; Dryas octopetala; dendrochronology; altitudinal gradient