Využití kukuřice pro energetické účely - Wollner, Antonín (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je zhodnotit význam kukuřice v bioplynových stanicích. Ke zjištění parametrů hybridu kukuřice, její sklizni, následnému silážování, začlenění do denní vsádky bioplynové stanice a jednotlivých technických a ekonomických parametrů byl vytvořen dotazník. Osloveno bylo 25 bioplynových stanic. I přes přislíbení anonymity dotazníku se podařilo získat údaje pouze u 6 bioplynových stanic. Bioplynové stanice se nacházejí v různých oblastech České republiky, v různých nadmořských výškách. Poslední šestá bioplynová stanice se nachází v Rakousku.
The utillization of maize for energetic purposes
Keywords: kukuřice; bioplynová stanice; energie; bioplyn; maize; biogas plant; energy; biogas