Výukový materiál - získávání a zpracování dat v tabulkovém kalkulátoru - Farka, František (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé práce je vytvořit výukový materiál, který přístupnou formou uvede žáky druhého stupně základních škol do problematiky informací a dat, získávání a zpracování dat a jejich následného využití. Práce je koncipována jako analýza obsahu učiva, návrh a realizace výukového materiálu s maximálním využitím samostatné práce žáka, výzkumných metod a projektové výuky. Výukový materiál bude určen pro žáky ve věku od 12 do 16 let a to pro výuku formou volitelných předmětů nebo zájmových kroužků.
Educational materials - gathering and processing data in a spreadsheet
Keywords: výukový materiál; zpracování dat; tabulkový kalkulátor; základní škola; educational materials; processing data; spreadsheet; secondary school