ŘÍZENÍ LOGISTICKÉHO ŘETĚZCE PŘI VÝROBĚ A ZPRACOVÁNÍ MASA. - Suchan, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo pomocí analýzy zjistit silné a slabé stránky logistického řetězce, který se zabývá výrobou a zpracováním masa. Na příkladu firmy, která vlastní podstatnou část logistického řetězce analyzovat klíčový článek řetězce, vyhodnotit jeho výhody a nevýhody z hlediska konkurenceschopnosti a zaměřit se na možnost pojmutí celého logistického řetězce jedním vlastníkem. Práci jsem zpracoval ve firmě Ing. Václav Kozel - ZOOINFORMA. Firma své podnikání začínala pouze porážkou jatečních zvířat v objektu jatek v Týně nad Vltavou, od roku 1994 je v provozu vlastní výrobna uzenin a masných výrobků. V současné době mají jatka porážkovou kapacitu 330 kusů vepřů za den. Firma prodává většinu výrobků prostřednictvím sítě vlastních prodejen. Důraz je kladen především na kvalitu výrobků a spokojenost zákazníků. Výroba je postavena pouze na tradičních surovinách, bez používání drůbežích separátů, sóji a dalších náhradních doplňků.
LOGISTICAL CHAIN MANAGEMENT OF MEAT PRODUCTION AND PROCESSING.
Keywords: řízení; logistický řetězec; jatky; maso; LOGISTICAL CHAIN MANAGEMENT; MEAT; PRODUCTION; PROCESSING.