Výzkum vybraných přírodovědných znalostí u žáků 1. stupně. - Poláková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce formou didaktického testu zjišťuje znalosti žáků v oblasti přírodovědné části prvouky a přírodovědy v průřezu kurikula všech pěti let 1. stupně ZŠ. Zmiňuje se také o žácích se specifickými poruchami učení a jinými vývojovými poruchami. Závěry výzkumu by dalším učitelům a jiným zájemcům o tento obor mohly posloužit jako orientační bod na mapě dětských vědomostí.
Research into learners' knowledge of natural science in primary school.
Keywords: výzkum; didaktický test; přírodovědné znalosti; 1. stupeň ZŠ; research; achievement test; knowledge of natural science; primary school