Stráž nad Nežárkou v obrazech - Hrbková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pojednává o historii a současnosti Stráže nad Nežárkou s využitím dostupných historických pramenů. Zabývá se propojením historického kulturního dědictví a aktuálního života ve městě. V práci jsou zmapovány památky z hlediska proměn, architektonického využití a působnosti významných osobností. Pro názornost je práce doplněna obrazovou dokumentací. Praktická část práce je zaměřena na dokumentaci dnešní podoby vybraných lokalit a stavebně historických památek, které autorka studijně zachytila pomocí různých výtvarných technik.
Stráž nad Nežárkou in pictures
Keywords: Nežárka; Ema Destinnová; zámek; příroda; kultura; Miroslav Hule; Nežárka; Ema Destinnová; castle; nature; culture; Miroslav Hule