Vliv intenzity hospodaření a biotopové struktury na ptačí společenstva v zemědělské krajině - Kalinová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce prezentuje výsledky z monitoringu ptáků a biotopů zemědělské krajiny v příhraniční oblasti na jižní Moravě a v Dolním Rakousku. Porovnává vztahy mezi druhovou diverzitou a abundancí ptáků a složením zemědělské krajiny.
Influence of agricultural intensity and habitat structure on bird communities in agricultural landscape
Keywords: zemědělství; zemědělská krajina; ptáci; polní ptáci; intenzifikace zemědělství; biotopové složení; Evropa; farmland; agriculture; birds; farmland birds; agricultural intensification; habitat structure; Europe