Využití termokamery při monitoringu onemocnění paznehtů - Dudák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na využití moderních technologií při onemocnění končetin ve stádech vysokoprodukčních dojnic. Hlavním cílem diplomové práce je ověření spolehlivosti detekce onemocnění paznehtů u dojnic za pomoci termokamery. Včasným zjištěním změny zdravotního stavu paznehtu je možné okamžité zahájení léčby. Tím dochází ke snížení nákladů na léčbu a snížení ztrát produkce mléka.
Use of a thermal camera in monitoring hoof diseases
Keywords: termokamera; dojnice; pazheht; onemocnění; thermal camera; dairy cow; hoof; disease