Dopad COVID-19 na ubytovací služby - Malátová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Dne 31. prosince 2019 byl v Číně zaznamenán první případ nákazy koronavirem, který se začal šířit do celého světa. Tato práce se zaměřuje na zkoumání dopadů, které měla pandemie COVID-19 na sektor ubytování. Teoretická část představuje literární rešerši, která je zaměřena na cestovní ruch, ubytovací služby a zařízení, pandemii COVID-19, vládní opatření a kompenzační programy. Praktická část se zaměřuje na dopady pandemie COVID-19 na oblast ubytovacích služeb, které jsou zkoumány prostřednictvím dotazníkového šetření mezi provozovateli ubytovacích zařízení v určitém regionu a analýzy dopadů na konkrétní ubytovací zařízení. Závěr práce představuje návrhy a doporučení pro ubytovací zařízení související s pandemií COVID-19.
Impact of COVID-19 on accommodation services
Keywords: pandemie COVID-19; ubytovací služby; ubytovací zařízení; vládní opatření; kompenzační programy; pandemic COVID-19; accommodation services; accommodation facilities; government measures; compensation programs