Běžný život v Heřmani a okolí v letech 1939-1942 na základě opisů kronik - Horká, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá životem v mikroregionu Heřmaňsko, jehož charakteristika je v této práci zvláštní kapitolou. Úkolem mé práce je především přinést všední pohled na první tři roky druhé světové války optikou kronik, ať už školních, obecních nebo hasičských, obcí, které jsou v příloze vyznačeny na mapce. Má ukázat poznatky ze všedního života obyvatel Heřmaňska. Jednotlivé kapitoly mají názvy: 1. Úvod, 2. Všední život v Protektorátu, 3. Všední život na Heřmaňsku, 4. Závěr. Po této textové části následují Seznam zkratek, Seznam použitých pramenů a literatury, Seznam příloh a samotné přílohy. Úvod je dělen do tří podkapitol, tj. 1. a) Výběr tématu, 1. b) Kritika pramenů a literatury a 1. c) Metody práce. Také kapitola 3. Všední život na Heřmaňsku se dělí na jednotlivé podkapitoly nazvané podle obcí, jejichž osudy popisují.
The Everyday Life in Heřmaň and its surrounding in Years 1939-1942
Keywords: History; second world war; 1939- 1942