NEDESTRUKTIVNÍ VÝZKUM VOJENSKÝCH TÁBORŮ Z KONCE DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY V JIŽNÍCH ČECHÁCH VÝCHODNĚ OD DEMARKAČNÍ LINIE - Pancíř, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá vojenskými tábory z konce druhé světové války a blíže představuje několik vybraných lokalit v jižních Čechách. Práce tyto lokality zkoumá z historického a archeologického hlediska. Pro podrobnou dokumentaci byla vybrána oblast poblíž města Nová Bystřice (okr. Jindřichův Hradec). Na tuto oblast byly aplikovány nedestruktivní archeologické metody, součástí práce je i pokus o vytvoření typologie pozůstatků vojenských objektů, které se na místě tábora nacházejí.
NON-DESTRUCTIVE RESEARCH OF MILITARY CAMPS FROM THE END OF THE SECOND WORLD WAR IN SOUTH BOHEMIA EASTWARDS FROM THE DEMARCATION LINE
Keywords: nedestruktivní výzkum; druhá světová válka; vojenské tábory; archeologie modernity; non-destructive research; second world war; military camps; archeology of modernity