Návrh metodiky nácviku jednoduchých gymnastických dovedností na 1. stupni ZŠ - akrobacie.\\ - Bernášková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2006)
Předmětem mojí diplomové práce je sestavení metodiky nácviku jednoduchých akrobatických cvičení pro první stupeň základní školy a její ověření v praxi, tj. v podmínkách zvolené třídy prvního stupně základní školy. Cílem výzkumu bylo zjištění vstupní úrovně gymnastických dovedností žáků, jejich zdokonalení pomocí sestavené metodiky a zjištění výstupních gymnastických dovedností. Práce obsahuje kompletní přípravy na jednotlivé hodiny tělesné výchovy, soubor cvičení a metodiku nácviku pro jednotlivé jednoduché gymnastické dovednosti. Práce by měla zpřístupnit učitelům problematiku nácviku nejjednodušších gymnastických cvičení. \\
Proposal methodists training simple gymnastic skill on 1.step primary school- acrobatics.\\
Keywords: Metodická řada; gymnastika; akrobacie; zpevňování; kotoul vpřed; kotoul vzad; stoj na lopatkách; stoj na rukou; přemet stranou; vyučovací jednotka.\\; Metodical line; gymnastics; acrobatics; muscle firming; forvard/backward roll; shoulderbladestand; handstand; cartwheel; lesson. \\