Prevence proti násilí - Trenčinská, Marcela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce ve své teoretické části seznamuje se slovníkovým výkladem pojmů násilí, agrese, prevence a předškolní výchova, věk. Dále pak názory některých odborníků, konkrétní příčiny vzniku násilí a možná řešení předcházení násilí. V praktické části se práce zabývá projektem prevence proti násilí, který byl alespoň částečně realizován v mateřské škole. A následně hodnocen v závěru k projektu.
The Prevention of Violence
Keywords: agrese; násilí; prevence; předškolní věk; aggression; violence; prevention; preschool age