Měření na soustrojí turbína - generátor vodní elektrárny - Brožek, Evžen (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce popisuje celky a jednotlivá zařízení na vodní elektrárně. U jednotlivých celků je vysvětlen princip a význam pro celé soustrojí. Dále se tato práce zabývá účelem a problematikou základního měření vibrací, které pro vodní elektrárny mají své specifické charakteristiky a vypovídají o stavu ložisek a sestavy celého soustrojí. Na základě těchto měření a jeho historie lze v předstihu diagnostikovat druh a charakter chyby, která z vibrací vyplývá.
Testing Measurement at the System Turbine - Generator of the Water Power Station