Lidský a sociální kapitál v zemědělských podnicích - Hrzán, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Pojmy lidského a sociálního kapitálu vznikly v nedávné době. Jejich význam v dnešní době je ale značný. Lidské zdroje a jejich kvalita jsou základním prvkem úspěšného podniky, včetně těch zemědělských. K úspěšnosti podniku také přispává vytváření a udržování vazeb s důležitými lidmi. Oba tyto druhy kapitálu jsou důležité nejenom pro zemědělské podniky, ale pro celý venkovský prostor, ve kterém hrají zemědělské podniky velmi výraznou roli
THE HUMAN AND THE SOCIAL CAPITAL IN AGRICULTURAL AREAS
Keywords: lidský kapitál; sociální kapitál; zemědělské podniky; vedoucí pracovníci; venkovský prostor; human capital; social capital; agricultural enterprises; managers; rural areas