Analýza vnějšího a vnitřního prostředí jako součást tvorby podnikatelského záměru - Průchová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá významem analýzy tržního prostředí, jako součástí přípravy k založení společnosti. Teoretická část se věnuje podstatě podnikání, podnikatelskému záměru, jeho významu a struktuře, charakteristice společnosti s ručením omezeným a také analýzám vnějšího a vnitřního prostředí. Konkrétní analýze tržního prostředí s ohledem na činnost zakládané společnosti je věnována praktická část. V ní je také sestaven návrh podnikatelského záměru společnosti EM WORKS s.r.o. zabývající se elektromontážními pracemi. V závěru práce jsou prostřednictvím SWOT analýzy hodnoceny přednosti a slabiny společnosti a její možné tržní příležitosti a hrozby.
The analyses of external and internal environment as a part of the business plan creation
Keywords: Podnikatelský záměr; EM WORKS s.r.o.; SWOT analýza; PEST analýza; Porterův model pěti sil; Business plan; EM WORKS Ltd; SWOT analysis; PEST analysis; Porter´s five forces model