Rozvoj klíčových kompetencí prostřednictvím Aktivit s využitím koní - Votípková, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce představuje novou sekci hiporehabilitace Aktivity s využitím koní (AVK) jako prostředek pomáhající rozvíjet klíčové kompetence. Celá práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části objasňuje nejprve pojmy jako je výchova mimo vyučování, klíčové kompetence, funkci zájmových činností a její vliv na rozvoj klíčových kompetencí. Ve své další části práce popisuje cíle a oblasti zájmových činností s koňmi. Hlavní část práce seznamuje čtenáře s Aktivitami s využitím koní jako nástroji pomáhající rozvíjet klíčové kompetence, a to prostřednictvím edukační metody přirozené komunikace s koňmi. Teoretickou část doplňuje metodický postup aplikace přirozené komunikace s koňmi k rozvíjení klíčových kompetencí a projekt ověřující rozvíjení klíčových kompetencí pomocí AVK u dětí navštěvující kroužek přirozené komunikace s koňmi.
Activities with horses as a tool for experiential education
Keywords: Aktivity s využitím koní; klíčové kompetence; zájmové činnosti s koňmi; zážitková pedagogika; vzdělávání za pomoci koní (Horse assisted education); přirozená komunikace s koňmi; hiporehabilitace.; Activities with the use of horses; key competences; leisure time activities with horses; experimental pedagogy; horse assisted education; natural communication with horses; horse rehabilitation.