Dlouhodobé monitorování osobních cílů v běžných životních podmínkách v porovnání s podmínkami dlouhodobé izolace - Kopnická, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou osobních cílů v motivační struktuře jedince v běžných životních podmínkách v porovnání s podmínkami dlouhodobé izolace. V teoretické části je představen izolační experiment ŠTOLA 88, dále pak mezinárodní výzkumný projekt MARS 500. Poté se zabývá tématikou motivace, motivačního systému osobnosti, osobních cílů, teorií sebedeterminace a resiliencí. Empirická část se věnuje sestavení profilů osobních cílů účastníků obou experimentů a zhodnocení jejich proměn v průběhu uběhlých měsíců. Snaží se postihnout především dynamiku změn, a to prostřednictvím kvalitativní analýzy.
Long-term monitoring of personal goals in everyday life compared to extended isolation
Keywords: motivace; motiv; motivační systém osobnosti; cíle; sebedeterminace; resilience; emoční regulace; izolační experimenty; motivation; motive; motivation system of personality; goals; selfdetermination; resilience; emotional regulation; isolation experiments