Chasing Utopia - preevangelizace sekulární společnosti - Jetelina, Bedřich (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce předkládá kritické hodnocení projektu vzniklého v prostředí Církve adventistů sedmého dne, jehož cílem bylo oslovit sekulární společnost. První kapitola je věnována popisu současné postmoderní a sekulární společnosti a hodnocení možností, jak mohou křesťanské církve v této situaci působit. Druhá kapitola rozebírá zdroje a důvody vzniku projektu Chasing Utopia a třetí se zabývá jeho praktickou využitelností v křesťanském prostředí. Práce kriticky reflektuje projekt Chasing Utopia v Církvi adventistů sedmého dne a výsledky reflexe zobecňuje i pro ostatní církevní společenství.
Chasing Utopia - Pre-evangelization of the Secular Society
Keywords: sekulární; adventisté sedmého dne; misie; secular; Seventh-Day Adventists; mission