Hodnocení žáka učitelem v předmětech český a anglický jazyk - Šťastná, Lada (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá tématem školního hodnocení žáků na základních školách. Teoretická část je zaměřená zejména na charakteristiku základních pojmů hodnocení, tedy na jeho funkce, typy, formy, významy a současné problémy. Dále popisuje hodnocené aktivity v předmětech český a anglický jazyk a způsoby hodnocení těchto aktivit. Pro výzkumnou sondu praktické části práce byla použita metoda řízených rozhovorů pro zjištění různých způsobů a forem hodnocení, jež používají konkrétní učitelé českého a anglického jazyka na ZŠ. Cílem praktické části této práce bylo prozkoumat postoje učitelů k hodnocení žáků na ZŠ v předmětech český a anglický jazyk.
The evaluation of student by teacher in Czech and English lessons
Keywords: školní hodnocení; funkce hodnocení; formy hodnocení; současné problémy hodnocení; hodnocené aktivity v českém a anglickém jazyce; způsoby hodnocení v českém a anglickém jazyce; school evaluation; functions of school evaluation; forms of school evaluation; current problems of school evaluation; evaluated activities in the subjects of czech and english language; ways of evaluation in the subjects of czech and english language